Početna Recepti

Istarski fuži sa tartufima

Istarski fuži sa tartufima

08.10.2025

BY Drago Marić

Istarski fuži sa tartufima

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

30 minuta

FUŽI SA TARTUFIMA
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:
  • 0,30ml maslinovo ulje
  • 40g maslac
  • 500ml vrhnja za kuhanje
  • 80g Tartufate
  • 100g sira za ribanje 
  • sol
  • 4 l vode 
Priprema

Na maslinovom ulju rastopite maslac, te dodajte vrhnje za kuhanje. Kada umak prokuha, dodajte tartufatu, prstohvat soli, te dobro umiješajte.

Istarske fuže Klara Marić kuhati u kipućoj  posoljenoj vodi, te povremeno pomiješati. 


Posluživanje
Kada su Istarski fuži kuhani all dente pomiješati sa umakom, te posipati ribanim parmezanom i svježim tartufom.

O autoru recepta

Drago Marić

Klara Marić

Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.

Proizvodi povezani s receptom