Početna Recepti

Istarske pasutice sa kaperima i slanim inćunima

Istarske pasutice sa kaperima i slanim inćunima

04.11.2025

BY Drago Marić

Istrian pasutice with fennel, caperes and anchovies

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

30 minuta

RECEPT PASUTICE
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:

- 500g Istarske pasutice

-  glavica komorača 

- 50 g kapera

-50g slanih inćuna

- maslnovo ulje

- sol

-voda za kuhanje tjestenine 

Priprema

Na maslinovom ulju dinstati tanko narezan komorač. Dinstati 15 min dok komorač ne omekša. Kada je komorač gotov, maknemo ga s vatre, te dodamo kapere i slane inćune.

Istarske pasutice kuhamo u kipućoj  posoljenoj vodi prema uputama sa pakiranja. Pasutice ocijedimo, te ih sljubimo sa prethodno pripremljenim umakom. 


Posluživanje

Pred sam kraj posluživanja dodamo par kapi maslinova ulja, te sitno narezane stabljke komorača. 

Dobar tek! 

O autoru recepta

Drago Marić

Klara Marić

Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.

Proizvodi povezani s receptom