Sastojci:
- 500g Istarske pasutice
- glavica komorača
- 50 g kapera
-50g slanih inćuna
- maslnovo ulje
- sol
-voda za kuhanje tjestenine
Priprema
Na maslinovom ulju dinstati tanko narezan komorač. Dinstati 15 min dok komorač ne omekša. Kada je komorač gotov, maknemo ga s vatre, te dodamo kapere i slane inćune.
Istarske pasutice kuhamo u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama sa pakiranja. Pasutice ocijedimo, te ih sljubimo sa prethodno pripremljenim umakom.
Posluživanje
Pred sam kraj posluživanja dodamo par kapi maslinova ulja, te sitno narezane stabljke komorača.
Dobar tek!
O autoru recepta
Drago Marić
Klara Marić
Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.