Početna Recepti

Istrian pasutice with capers and salted anchovies

Istrian pasutice with capers and salted anchovies

04.11.2025

BY Drago Marić

Istrian pasutice with fennel, caperes and anchovies

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

30 minuta

RECEPT PASUTICE
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:

- 500g Istrian pasutice 

- 1 fennel 

- 50g caperes

- 50g salted anchovies

-olive oil

- salt

- water for pasta 

Priprema
Sauté thinly sliced ​​fennel in olive oil. Stew for 15 minutes until the fennel softens. When the fennel is ready, remove it from the heat and add capers and salted anchovies.

We cook Istrian pasutice in boiling salted water according to the instructions on the package. Drain the chickpeas and mix them with the previously prepared sauce. 


Posluživanje
Towards the end of serving, add a few drops of olive oil and finely chopped fennel stalks. 

Have a good time!

O autoru recepta

Drago Marić

Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.

Proizvodi povezani s receptom