Početna Recepti

Tagliatelle s pancetom i rajčicom

Tagliatelle s pancetom i rajčicom

21.10.2025

BY Stjepan Vukadin

Tagliatelle s crnilom od sipe, pancetom i rajčicom

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Tagliatelle-s-pancetom-i-rajcicomFEATURE
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:
  • 250g Taglitelle sa crnilom od sipe Klara Marić 
  • 100g pancete 
  • 1 ljutika
  • 1 češanj češnjaka
  • 500g rajčice
  • vezica bosiljka 
  • čili po želji 
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Priprema

Na sitno nasjeckajte pancetu, rajčice, ljutiku, bosiljak i češnjak. U međuvremenu skuhajte tagliatelle s crnilom od sipe prema uputama na pakiranju. Na vrućoj tavi kratko prepržite pancetu, a zatim dodajte ljutiku i rajčice. Kratko pirjajte dok rajčice omekšaju. Dodajte češnjak i bosiljak te nastavite pirjati. Za završetak umaka dodajte malo škrobne vode u kojoj se tjestenina kuhala, kao i chilli papričicu, po želji, za dodatnu aromu.

U umak dodajte al dente tagliatelle i sve dobro promiješajte. 

Posluživanje

Poslužite s malo svježeg bosiljka na vrhu. Brzo i jednostavno jelo koje ćete obožavati.

O autoru recepta

Stjepan Vukadin

Stjepan Vukadin poznati je hrvatski kuhar, kojeg već nekoliko sezona gledamo kao člana žirija hrvatskog MasterChefa. Rođen i odrastao u Dalmaciji, Vukadin spaja tradiciju s modernim tehnikama, istražujući lokalne okuse i namirnice koje obogaćuje kreativnim pristupom. Njegovi recepti odišu mediteranskom dušom i prilagođeni su ljubiteljima autentičnih i inovativnih okusa, čime unosi dašak svoje kulinarske strasti u svako jelo.


Proizvodi povezani s receptom