Početna Recepti

Tagliatelle od špinata sa škampima na buzaru

Tagliatelle od špinata sa škampima na buzaru

01.11.2025

BY Ivan Pažanin

Tagliatelle sa škampima na buzaru

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

90 minuta

Tagliatelle-od-spinata-sa-skampima-na-buzaru-scaled-1
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:

 škampi
– bijelo vino
– kapari
– maslinovo ulje
– češnjak
– peršin
– domaća šačša ili pelati
– tagliatelle od špinata
– zelene masline po želji
Priprema
Škampe dobro zapecite na maslinovom ulju. Dodajte malo sitno narezanog češnjaka, peršina i bijelog vina te dinstajte. Kad vino ishlapi ubacite domaću šalšu i po želji dodajte, na ploške narezane, zelene masline i kapare (ako niste skuhali domaću možete iskoristiti pelate). Začinite po želji. Ukuhavajte do željene gustoće te uz lagano miješanje povremeno protresite posudu. 
Posluživanje
Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s umakom.

O autoru recepta

Ivan Pažanin

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.
Proizvodi povezani s receptom