Sastojci:
- 250g Taglitelle sa crnilom od sipe Klara Marić
- 100g pancete
- 1 ljutika
- 1 češanj češnjaka
- 500g rajčice
- vezica bosiljka
- čili po želji
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema
Na sitno nasjeckajte pancetu, rajčice, ljutiku, bosiljak i češnjak. U međuvremenu skuhajte tagliatelle s crnilom od sipe prema uputama na pakiranju. Na vrućoj tavi kratko prepržite pancetu, a zatim dodajte ljutiku i rajčice. Kratko pirjajte dok rajčice omekšaju. Dodajte češnjak i bosiljak te nastavite pirjati. Za završetak umaka dodajte malo škrobne vode u kojoj se tjestenina kuhala, kao i chilli papričicu, po želji, za dodatnu aromu.
U umak dodajte al dente tagliatelle i sve dobro promiješajte.
Posluživanje
Poslužite s malo svježeg bosiljka na vrhu. Brzo i jednostavno jelo koje ćete obožavati.
O autoru recepta
Stjepan Vukadin
Stjepan Vukadin poznati je hrvatski kuhar, kojeg već nekoliko sezona gledamo kao člana žirija hrvatskog MasterChefa. Rođen i odrastao u Dalmaciji, Vukadin spaja tradiciju s modernim tehnikama, istražujući lokalne okuse i namirnice koje obogaćuje kreativnim pristupom. Njegovi recepti odišu mediteranskom dušom i prilagođeni su ljubiteljima autentičnih i inovativnih okusa, čime unosi dašak svoje kulinarske strasti u svako jelo.