Početna Recepti

Šurle sa divljim šparogama

Šurle sa divljim šparogama

07.07.2025

BY Stjepan Vukadin

Šurle sa divljim šparogama

Serviranje za:

3 osoba

Vrijeme pripreme:

25 minuta

Surle-s-divljim-sparogama
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:


  • Šurle
  • Vezica divljih šparoga
  • Mlijeko
  • Svježi sir ( paška skuta) 
  • Začini po želji 
  • Limunov sok 
  • Voda 
Priprema

Šparoge očistimo te gornji dio (vrhove) odlomimo s rukama. Gdje šparoga “puca” tu je lomimo i te dijelove koristimo u samoj tjestenini. Potrebna im je vrlo kratka termička obrada. Donji dio(korijen) šparoga nasiječemo te kuhamo u kombinaciji mlijeka i vode. Razradimo sa štapnim mikserom i procijedimo kroz fino sito.

Tjesteninu skuhamo al’dente po uputama na ambalaži. U umak od šparoga dodajemo tjesteninu direktno iz vode u kojoj se kuhala. Dodamo vrhove šparoga, začinimo po želji. Kuhamo par minuta, u sami kraj dodamo par kapi limunovog soka radi svježine.

Posluživanje
Serviramo sa svježim sirom, ja sam koristio Pašku skutu, po meni idealna kombinacija. Dobar tek!

O autoru recepta

Stjepan Vukadin

Stjepan Vukadin poznati je hrvatski kuhar, kojeg već nekoliko sezona gledamo kao člana žirija hrvatskog MasterChefa. Rođen i odrastao u Dalmaciji, Vukadin spaja tradiciju s modernim tehnikama, istražujući lokalne okuse i namirnice koje obogaćuje kreativnim pristupom. Njegovi recepti odišu mediteranskom dušom i prilagođeni su ljubiteljima autentičnih i inovativnih okusa, čime unosi dašak svoje kulinarske strasti u svako jelo.


Proizvodi povezani s receptom