Sastojci:
- 250g Tagliatelle No 16
- 500 g cherry rajčica
- 2 žlice maslinova ulja
-svježi bosiljak
- sol
- papar
-voda za kuhanje tjestenine
Priprema
Na maslinovom ulju dinstati luk narezan na kockice. Cherry rajčice prerezati po pola i dodati u tavu. Rajčice i luk lagano podliti vodom i kuhati 15 min. Pred kraj kuhanja dodati nekoliko listića svježeg bosiljka.
Tagliatelle kuhamo prema uputama na pakiranju i sljubimo sa umakom od rajčice.
Posluživanje
Poslužimo sa par kapi maslinova ulja i svježim listićima bosiljka.
Dobar tek!
O autoru recepta
Drago Marić
Klara Marić
Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.