Početna Recepti

Šurle od šparoga s pestom od celera i skutom

Šurle od šparoga s pestom od celera i skutom

01.11.2025

BY Ivan Pažanin

Šurle od šparoga s pestom od lista selena, sa skutom i orasima

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

90 minuta

surle-od-sparoga-s-pestom-scaled-1
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:
selen
– maslinovo ulje
– češnjak
– orasi
– med
– začini po želji
– šurle od šparoga
– skuta
Priprema
Za početak selen, maslinovo ulje i malo češnjaka stavite u blender i izblendajte. Potom dodajte orahe, žlicu meda, malo soli i papra te ponovno blendajte dok ne dobijete gustu tekućinu i pesto je spreman. Stavite kuhati tjesteninu. Na kap maslinovog ulja ispecite skutu na tavi te je povremeno okrenite na drugu stranu kako bi se sve karameliziralo.
Posluživanje
Skuhanu tjesteninu pomiješajte s pestom te, po želji, dodajte malo miješanog papra i soli te škrobne vode. 

O autoru recepta

Ivan Pažanin

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.
Proizvodi povezani s receptom