Sastojci:
— crveni luk (200 g)
— češnjak (50 g)
— maslinovo ulje ( 1 dcl)
— bijelo vino (1,5 dcl)
— peršin (20 g)
— mala žličica začinskog bilja: origano, timijan, ružmarin, mažurana & bosiljak
— pelati (150 g)
— koncentrat rajčice (50 g)
— ribani parmezan (50 g)
— sol
— papar
— temeljac
Priprema
nastavite dinstati 20-ak minuta dodajući sol, papar, češnjak, peršin i začinsko bilje. Nakon toga dodajte pelate i koncentrat rajčice, kratko pirjajte i podlijte temeljcem ili vodom. Pustite da sve zajedno pirja na laganoj vatri dok meso ne omekša. Skuhajte fuže ‘al dente’ I sjedinite s umakom.
Posluživanje
O autoru recepta
Drago Marić
Klara Marić
Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.