Početna Recepti

Istarski fuži u šugu od domaće kokoši

Istarski fuži u šugu od domaće kokoši

01.11.2025

BY Drago Marić

Istarski fuži u šugu od domaće kokoške

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

90 minuta

istarski-fuzi-u-sugu
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:
 1 domaća kokoš (cca. 1 kg)
— crveni luk (200 g)
— češnjak (50 g)
— maslinovo ulje ( 1 dcl)
— bijelo vino (1,5 dcl)
— peršin (20 g)
— mala žličica začinskog bilja: origano, timijan, ružmarin, mažurana & bosiljak
— pelati (150 g)
— koncentrat rajčice (50 g)
— ribani parmezan (50 g)
— sol
— papar
— temeljac
Priprema
Crveni luk dinstajte na maslinovom ulju dok ne požuti. Dodajte kokoš izrezanu na komade i
nastavite dinstati 20-ak minuta dodajući sol, papar, češnjak, peršin i začinsko bilje. Nakon toga dodajte pelate i koncentrat rajčice, kratko pirjajte i podlijte temeljcem ili vodom. Pustite da sve zajedno pirja na laganoj vatri dok meso ne omekša. Skuhajte fuže ‘al dente’ I sjedinite s umakom.
Posluživanje
 Pospite ribanim parmezanom i poslužite toplo. Dobar tek!

O autoru recepta

Drago Marić

Klara Marić

Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.

Proizvodi povezani s receptom