Početna Recepti

Istrian fusi with chicken sauce

Istrian fusi with chicken sauce

01.11.2025

BY Drago Marić

Istrian fusi with chicken sauce

Serviranje za:

4 osoba

Vrijeme pripreme:

90 minuta

istarski-fuzi-u-sugu
Tjestenina Klara Marić
Sastojci:
1 domestic chicken (approx. 1 kg)
— red onion (200 g)
— garlic (50 g)
— olive oil (1 dcl)
— white wine (1.5 dcl)
— parsley (20 g)
— small spoon of herbs: oregano, thyme, rosemary, marjoram & basil
— peeled tomatoes (150 g)
— tomato concentrate (50 g)
— grated parmesan (50 g)
— salt
— pepper
— stock
Priprema
Sauté the red onion in olive oil until golden brown. Add the chicken cut into pieces and continue to sauté for about 20 minutes, adding salt, pepper, garlic, parsley and herbs. Then add the peeled tomatoes and tomato paste, sauté briefly and add stock or water. Let everything simmer together over low heat until the meat is tender. Cook the fuze ‘al dente’ and combine with the sauce.
Posluživanje
 Sprinkle with grated parmesan and serve warm. Enjoy!

O autoru recepta

Drago Marić

Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.

Proizvodi povezani s receptom