Sastojci:
- Šurle
- Vezica divljih šparoga
- Mlijeko
- Svježi sir ( paška skuta)
- Začini po želji
- Limunov sok
- Voda
Priprema
Šparoge očistimo te gornji dio (vrhove) odlomimo s rukama. Gdje šparoga “puca” tu je lomimo i te dijelove koristimo u samoj tjestenini. Potrebna im je vrlo kratka termička obrada. Donji dio(korijen) šparoga nasiječemo te kuhamo u kombinaciji mlijeka i vode. Razradimo sa štapnim mikserom i procijedimo kroz fino sito.
Tjesteninu skuhamo al’dente po uputama na ambalaži. U umak od šparoga dodajemo tjesteninu direktno iz vode u kojoj se kuhala. Dodamo vrhove šparoga, začinimo po želji. Kuhamo par minuta, u sami kraj dodamo par kapi limunovog soka radi svježine.
Posluživanje
O autoru recepta
Stjepan Vukadin
Stjepan Vukadin poznati je hrvatski kuhar, kojeg već nekoliko sezona gledamo kao člana žirija hrvatskog MasterChefa. Rođen i odrastao u Dalmaciji, Vukadin spaja tradiciju s modernim tehnikama, istražujući lokalne okuse i namirnice koje obogaćuje kreativnim pristupom. Njegovi recepti odišu mediteranskom dušom i prilagođeni su ljubiteljima autentičnih i inovativnih okusa, čime unosi dašak svoje kulinarske strasti u svako jelo.
Proizvodi povezani s receptom
Povezani recepti
Pogledajte sve recepte01.11.2025
Tagliatelle chili aglio e olio i gamberi
Tagliatelle chili aglio e olio
01.11.2025
Šurle od šparoga s pestom od celera i skutom
Šurle od šparoga s pestom od lista selena, sa skutom i orasima
14.11.2025
Široke Tagliatelle sa salsom od cherry rajčica
Široke Tagliatelle sa salsom od cherry rajčica i bosiljkom