Janjetinu (birajte meso s više tetiva jer je bolje i masnije) izrežite na male kockice i zapecite na tavi. Janjeće kosti iskoristite i skuhajte temeljac (za intenzivniji okus temeljca naglo zapecite kosti). Janjetini dodajte nasjeckani luk, ribanu mrkvu, češnjak, peršin i kockice pancete. Zalijte crnim vinom i s malo prošeka. Da bi jelo dobilo potpunu aromu dodajte list lovora i stabljiku ružmarina. Kako bi se okusi što bolje sljubili dodajte malo teranina
Posluživanje
Za kraj i notu elegancije sve povežite maslacem i umiješajte svježe naribani sir. Prilikom serviranja po želji dodajte malo svježeg vlasca.
O autoru recepta
Ivan Pažanin
Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.