Pokreni video

Zlatna pileća juha

vrijeme kuhanja

2h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

— 100 g rezanaca za juhu Klara Marić
— 4-5 pilećih krilaca, hrbat s par krilaca, ili mix za juhu s iznutricama
— 1 luk (lagano prepržen na plameniku, ako imate plinski štednjak, ili na tavi)
— 1 češanj češnjaka
— 2 mrkve
— 1 list kelja
— Komadić celera
— Korijen peršina
— List peršina za posipanje
— Sol i papar

POSTUPAK

Prepržite luk na plamenu ili lagano na tavi. Zatim smanjite vatru, dodajte žličicu ulja u lonac i
piletinu, pa je kratko zapecite sa svih strana.

Nakon što se piletina lagano zapeče, prelijte je vodom toliko da je pokrije. Kada voda zavrije,
uklonite pjenu koja se stvorila na površini rupičastom žlicom i bacite je. Dodajte ostatak povrća. Ako kuhate s junetinom ili mješavinom piletine i junetine, povrće je bolje dodati tek nakon 1-1,5 sati kako bi se izbjeglo prekuhavanje. Tako će piletina i povrće biti gotovi u isto vrijeme. Smanjite vatru na najnižu temperaturu (oko 2 na indukciji) i kuhajte poklopljeno 1,5 do 2 sata. Začinite juhu solju i paprom te kušajte. Procijedite juhu u drugi lonac.

Ako volite, dodajte grašak ili brokulu. Zatim izblendajte mrkvu, celer i korijen peršina i dodajte ih u juhu. Posipajte sjeckanim svježim peršinom. Kad ste spremni za posluživanje, ukuhajte rezance u juhu dok ne budu al dente, oko 6-7 minuta. Za talijanski twist, pospite parmezan, dodajte par kapi limuna i maslinovog ulja. Ako volite dodatnu toplinu, dodajte malo chilija. Uživajte u toploj, domaćoj juhi i finim domaćim rezancima!

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh