Pokreni video

Zelene tagliatelle s gamberima i dimljenim lososom

vrijeme kuhanja

30'

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

— 300 g zelenih tagliatella od špinata
— 250 g smrznutih gambera (idealno je da ih odledite kako bi izašla suvišna voda, a zatim ih
osušite papirnatim ručnikom)
— 100-150 g dimljenog lososa
— 250 ml slatkog vrhnja (nezaslađenog vrhnja za šlag; osobno ne koristim vrhnje za kuhanje)
— 2-3 žlice maslinovog ulja
— 4 češnja češnjaka, usitnjena
— Kopar, vlasac, ružmarin, peršun… po želji (ja sam koristila sušeni kopar i vlasac)
— 1 žlica limunovog soka
— 150 ml bijelog vina

POSTUPAK

 U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na laganoj vatri dinstajte gambere, češnjak i začinsko bilje 2 minute. Podlijte vinom i pustite da alkohol malo ispari, a zatim dodajte slatko vrhnje. Kad prokuha ovaj dio umaka je gotov.

U širokoj tavi ugrijte maslinovo ulje pa 2 min prodinstajte gambere, češnjak i začinsko bilje na laganoj vatri. Podlijte vinom, pustite da alkohol malo ispari pa dodajte slatko vrhnje. Kad prokuha ovaj dio umaka je gotov. Skuhajte tjesteninu al dente, želite da se dovrši u umaku tako da rezance kuhajte samo nekih 6-7 min i onda dokuhati u umaku uz pomoć vode u kojoj se tjestenina kuhala. Ta ista škrobna voda će dodatno progustiti umak kuhanjem.

Prije dodavanja tjestenine u umak dodajte i dimljeni losos, malo limunova soka, sol, papar pa sve izmiješajte. Kuhate sve zajedno na laganoj vatri minutu-dvije dok se sve lijepo nije spojilo i progustilo. Umak je u principu gotov prije nego se sama tjestenina skuha i to je jedna od ljepota ovog jela.

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh