Varivo od dimljenog pivca i kelja s istarskim pasuticama

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– luk
– poriluk
– maslinovo ulje
– češnjak
– peršin
– mrkva
– povrtni temeljac
– lovorov list
– pivac
– kelj
– istarske pasutice
– konšerva
– začini po želji

POSTUPAK

Usitnjeni luk i poriluk narezan na kolutiće prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte češnjak, mrkvu i malo peršina te nastavite dinstati. Zalijte s povrtnim temeljcem (ako nemate povrtni temeljac zalijte s vodom), dodajte lovorov list i kuhajte varivo. Prethodno prokuhanog pivca istrgajte na komadiće i ubacite u varivo. Kuhajte do željene teksture povrća i mesa. Pri samom kraju dodajte kelj narezan na komadiće i ubacite svježu tjesteninu. Dodajte malo koncentrata rajčice ili po želji domaće šalše i pomiješajte. Varivo kuhajte dok pasutice ne budu gotove. Začinite po želji.

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh