Pokreni video

Talijanska salata s tjesteninom

vrijeme kuhanja

45'

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

lagano

SASTOJCI

— 200 g dvobojnih fuža sa špinatom
— 2-3 manje kisele pečene paprike
— šaka kalamata maslina (preporučujemo baš njih jer daju savršenu aromu ovoj salati)
— 125-150 g mini mozzarelle
—otprilike 400 g pilećih prsa (dvije cijele polovice – znači da nije razrezano na filete) – umjesto piletine možete koristiti slanutak ili bijeli grah
—pola većeg salatnog krastavca
—50 g listića parmezana
—salata po izboru – mladi špinat ili rikula šaka pistacija ili badema

Vinaigrette
—3 žlice kvalitetnog maslinovog ulja
—1 žlica bijelog vinskog octa
—1/2 žličice senfa
—1 žličica meda
—svježe mljeveni papar
—prstohvat-dva soli

POSTUPAK

Piletinu izvadite na sobnu temperaturu barem pola sata prije pečenja. Dvije cijele polovice prsa začinite solju, paprom, crvenom paprikom i češnjakom u prahu. Premažite ih maslinovim uljem pa ostavite da se temperiraju. Takva prsa pecite u komadu, tako da ih prvo grillate na tavi sa svake strane otprilike 2 minute, dok ne dobiju lijepu boju, a zatim u istoj tavi prebaciti u pećnicu da se peku još 15-20 minuta na 180 °C, ovisno o debljini prsa.

Kad su prsa gotova, obavezno ih izvadite na tanjur i pustite da odmore 5-10 minuta, kao što biste i s biftekom. Tjesteninu skuhajte prema uputama dok nije al dente pa je ohladite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. Za to vrijeme pripremite i narežite ostale sastojke. Masline narežite i izvadite koštice. Pistacije usitnite.

Napravite vinaigrette pjenjačom u zdjelici ili kao što je pokazano u videu pa sve zajedno stavite u zdjelu. Promiješajte i poslužite

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh