Tagliatelle s pancetom i rajčicom

vrijeme kuhanja

20'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

lagano

SASTOJCI

— tagliatelle s crnilom od sipe Klara Marić
— panceta
— češnjak
— ljutika
— rajčice
— bosiljak
— po želji chilli papričice

POSTUPAK

Na sitno nasjeckajte pancetu, rajčice, ljutiku, bosiljak i češnjak. U međuvremenu skuhajte tagliatelle s crnilom od sipe prema uputama na pakiranju. Na vrućoj tavi kratko prepržite pancetu, a zatim dodajte ljutiku i rajčice. Kratko pirjajte dok rajčice omekšaju. Dodajte češnjak i bosiljak te nastavite pirjati. Za završetak umaka dodajte malo škrobne vode u kojoj se tjestenina kuhala, kao i chilli papričicu, po želji, za dodatnu aromu.

U umak dodajte al dente tagliatelle i sve dobro promiješajte. Poslužite s malo svježeg bosiljka na vrhu. Brzo i jednostavno jelo koje ćete obožavati.

Stjepan Vukadin poznati je hrvatski kuhar, kojeg već nekoliko sezona gledamo kao člana žirija hrvatskog MasterChefa. Rođen i odrastao u Dalmaciji, Vukadin spaja tradiciju s modernim tehnikama, istražujući lokalne okuse i namirnice koje obogaćuje kreativnim pristupom. Njegovi recepti odišu mediteranskom dušom i prilagođeni su ljubiteljima autentičnih i inovativnih okusa, čime unosi dašak svoje kulinarske strasti u svako jelo.

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh