Pokreni video

Tagliatelle s kozicama & cherry rajčicama

vrijeme kuhanja

45'

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

— 10 velikih kozica ili kockice bijele ribe
— 250 g Klara Marić tagliatelle no. 5
— 150 ml bijelog vina
— 4-5 češnjeva češnjaka
— kvalitetno maslinovo ulje
— 40 g maslaca
— 10-ak cherry rajčica
— šaka svježeg peršina
— 1 limun
— prstohvat čilija

POSTUPAK

Ako ste kupili zaleđene kozice, odledite ih prije termičke obrade – idealno preko noći u hladnjaku. Posložite ih na tanjur i osušite papirnatim ručnikom. Posolite, popaprite, protisnite jedan češanj češnjaka ili koristite granule kao u ovom videu. Dodajte žlicu maslinovog ulja pa ih dobro izmiješajte.

Na dobro ugrijanoj tavi pržite kozice na malo maslinovog ulja dvije minute s jedne strane, pa zatim još jednu minutu s druge. Iscijedite pola limuna i dodajte otprilike 15-30 g maslaca. Ugasite vatru i stavite gotove kozice na stranu. U drugoj tavi na 2-3 žlice maslinovog ulja lagano popržite usitnjeni češnjak – možete ga narezati na tanke ploškice ili sasvim sitno nasjeckati. Rajčice operite i prerežite na pola pa ih dodajte u tavu.

Lagano posolite. Pržite sve skupa na srednje laganoj vatri još nekoliko minuta prije nego što dodate bijelo vino. Neka se sve kuha dok alkohol ne ispari. Tjesteninu kuhajte u dobro posoljenoj vodi 2-3 minute kraće nego što piše na pakiranju. Uvijek odvojite barem 100-200 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala za dovršavanje umaka. Dodajte tjesteninu u tavu s
umakom i podlijte je škrobnom vodom u kojoj su se tagliatelle kuhale.

Zatim dodajte kozice sa svim umakom koji su pustile. Puno sjeckanog peršina, preostali maslac i još malo limunovog soka miješajte dok ne dobijete sjajni umak koji se lijepi uz pastu. Ne želite da je previše vodenasto, ali ni da je suho.

Probajte, i ako je potrebno, dodajte još soli ili papra. I to je to – ugasite vatru i servirajte odmah dok su tagliatelle još savršeno al dente.

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh