Tagliatelle od špinata sa škampima na buzaru

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– škampi
– bijelo vino
– kapari
– maslinovo ulje
– češnjak
– peršin
– domaća šačša ili pelati
– tagliatelle od špinata
– zelene masline po želji

POSTUPAK

Škampe dobro zapecite na maslinovom ulju. Dodajte malo sitno narezanog češnjaka, peršina i bijelog vina te dinstajte. Kad vino ishlapi ubacite domaću šalšu i po želji dodajte, na ploške narezane, zelene masline i kapare (ako niste skuhali domaću možete iskoristiti pelate). Začinite po želji. Ukuhavajte do željene gustoće te uz lagano miješanje povremeno protresite posudu. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s umakom.

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh