Tagliatelle dva lica s crnilom od sipe u domaćoj šalši s medaljonima grdobine

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– domaća šalša
– inćuni
– kapari
– crne masline
– maslinovo ulje
– češnjak
– peršin
– medaljoni grdobine
– ružmarin
– tagliatelle s dva lica od sipe
– začini po želji

POSTUPAK

U gotovu domaću šalšu pomiješajte aromatizirani češnjak i peršin u maslinovom ulju. Dodajte inćune, kapare i masline te kratko kuhajte. Začinite po želji. Grdobinu filetirajte i manje komade pecite na grill tavi na malo maslinovog ulja. Radi aromatizacije i boljeg okusa grdobini u tavi dodajte grančicu ružmarina. Skuhane tagliatelle pomiješajte s gotovim umakom te poslužite zajedno s filetima grdobine.

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh
    Back to top