Šurlice
Šurlice su tjestenina slična pljukancima nastala kao inspiracija krčkim šurlicama. One su jedan od zaštitnih znakova otoka Krka i prava domaća tjestenina te najpoznatiji otočki specijalitet. Dobile su ime po obliku slonove surle, a po tradicionalnom receptu se pripremaju od davnina. Tijesto se omata oko pleteće igle te se na taj način oblikuje tjestenina koja je postala zaštitni znak otočke kuhinje. Neizostavan su dio bogate kvarnerske gastronomske ponude, a najčešće kombinirane uz janjeći ragu. Kao i pljukance, proizvodimo ih od visokokvalitetnog pšeničnog brašna. Iako oblikom slični, šurlice u sredini tijesta imaju šupljinu kako bi se što bolje sljubile s umakom.
«Alienum phaedrum torquatos nec eu, detr periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis.hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an. Eius lorem tincidunt vix at, vel pertinax sensibus id, error epicurei.»
Related posts
Ljiljani
Ljiljani su tjestenina u slatkom obliku cvijeta, posebnog i dekorativnog oblika. Prema predaji potje
Fuži
Jeste li znali… u našoj obiteljskoj proizvodnji danas dnevno proizvedemo oko dva milijuna komada
Šurle
Mnoge istarske specijalitete krasi upravo vrhunska domaća tjestenina, a jedna takva su naše šurle
Ravioli
Dio našeg bogatog asortimana i tradicije izrade svježe tjestenine su i ravioli — punjena smrznut