Pokreni video

Šurle u umaku od ricotte i limuna

vrijeme kuhanja

20'

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

lagano

SASTOJCI

— 300 g šurle Klara Marić
— 250 g kremaste ricotte
— 30 g pecorino sira (svježe ribanog)
— korica jednog limuna
— sok pola limuna
— žlica kvalitetnog istarskog maslinovog ulja
— sol i papar
— rikula
— svježi bosiljak
— 4-5 fetica tanko rezanog talijanskog pršuta
— voda u kojoj su se kuhale šurlice (150-200 ml)
— sušeni čili (po želji)

POSTUPAK

Na tavi prepecite pršut s obje strane, zatim ga izvadite na tanjur obložen kuhinjskim ručnikom. Pustite da se ohladi i dodatno postane hrskav. Šurlice kuhajte u posoljenoj vodi oko 7 minuta (kraće nego što piše u uputama jer će se dovršiti u umaku).

Odvojite šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala. Za to vrijeme pripremite umak: u zdjeli pomiješajte ricottu, malo vruće vode u kojoj su se šurlice kuhale, naribani pecorino, sok pola limuna, limunovu koricu, svježe mljeveni papar i malo soli (pazite s količinom soli jer su voda od kuhanja i pecorino već slani).

Dodajte ocijeđene, vruće šurlice u umak pa sve dobro izmiješajte. Dodajte još vode od kuhanja po potrebi, dok umak ne postane kremast.

Umiješajte rikolu i pospite hrskavim pršutom. Dodajte još limuna, maslinovog ulja i papra po želji prije serviranja.

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh