Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
20'
3 osobe
lagano
— 300 g šurle Klara Marić
— 250 g kremaste ricotte
— 30 g pecorino sira (svježe ribanog)
— korica jednog limuna
— sok pola limuna
— žlica kvalitetnog istarskog maslinovog ulja
— sol i papar
— rikula
— svježi bosiljak
— 4-5 fetica tanko rezanog talijanskog pršuta
— voda u kojoj su se kuhale šurlice (150-200 ml)
— sušeni čili (po želji)
Na tavi prepecite pršut s obje strane, zatim ga izvadite na tanjur obložen kuhinjskim ručnikom. Pustite da se ohladi i dodatno postane hrskav. Šurlice kuhajte u posoljenoj vodi oko 7 minuta (kraće nego što piše u uputama jer će se dovršiti u umaku).
Odvojite šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala. Za to vrijeme pripremite umak: u zdjeli pomiješajte ricottu, malo vruće vode u kojoj su se šurlice kuhale, naribani pecorino, sok pola limuna, limunovu koricu, svježe mljeveni papar i malo soli (pazite s količinom soli jer su voda od kuhanja i pecorino već slani).
Dodajte ocijeđene, vruće šurlice u umak pa sve dobro izmiješajte. Dodajte još vode od kuhanja po potrebi, dok umak ne postane kremast.
Umiješajte rikolu i pospite hrskavim pršutom. Dodajte još limuna, maslinovog ulja i papra po želji prije serviranja.
Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!
Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
Šurle s divljim šparogama 25' 3 osobe lagano SASTOJCI —...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 15' 3 osobe srednje...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 4 osobe srednje lagano...
Automated page speed optimizations for fast site performance