Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
25'
3 osobe
lagano
— šurle
— šparoge
— mlijeko
— voda
— začini po želji
— limunov sok
— svježi sir (Paška skuta)
Šparoge očistimo te gornji dio (vrhove) odlomimo s rukama. Gdje šparoga “puca” tu je lomimo i te dijelove koristimo u samoj tjestenini. Potrebna im je vrlo kratka termička obrada. Donji dio(korijen) šparoga nasiječemo te kuhamo u kombinaciji mlijeka i vode. Razradimo sa štapnim mikserom i procijedimo kroz fino sito.
Tjesteninu skuhamo al’dente po uputama na ambalaži. U umak od šparoga dodajemo tjesteninu direktno iz vode u kojoj se kuhala. Dodamo vrhove šparoga, začinimo po želji. Kuhamo par minuta, u sami kraj dodamo par kapi limunovog soka radi svježine.
Serviramo sa svježim sirom, ja sam koristio Pašku skutu, po meni idealna kombinacija. Dobar tek!
Stjepan Vukadin poznati je hrvatski kuhar, kojeg već nekoliko sezona gledamo kao člana žirija hrvatskog MasterChefa. Rođen i odrastao u Dalmaciji, Vukadin spaja tradiciju s modernim tehnikama, istražujući lokalne okuse i namirnice koje obogaćuje kreativnim pristupom. Njegovi recepti odišu mediteranskom dušom i prilagođeni su ljubiteljima autentičnih i inovativnih okusa, čime unosi dašak svoje kulinarske strasti u svako jelo.
Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
Šurle s divljim šparogama 25' 3 osobe lagano SASTOJCI —...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 15' 3 osobe srednje...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 4 osobe srednje lagano...
Automated page speed optimizations for fast site performance