Šurle od šparoga s pestom od lista selena, sa skutom i orasima

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– selen
– maslinovo ulje
– češnjak
– orasi
– med
– začini po želji
– šurle od šparoga
– skuta

POSTUPAK

Za početak selen, maslinovo ulje i malo češnjaka stavite u blender i izblendajte. Potom dodajte orahe, žlicu meda, malo soli i papra te ponovno blendajte dok ne dobijete gustu tekućinu i pesto je spreman. Stavite kuhati tjesteninu. Na kap maslinovog ulja ispecite skutu na tavi te je povremeno okrenite na drugu stranu kako bi se sve karameliziralo.
Skuhanu tjesteninu pomiješajte s pestom te, po želji, dodajte malo miješanog papra i soli te škrobne vode. Tjesteninu pomiješanu s pestom servirajte uz skutu te ručno pospite izmrvljenim orasima i žličicom meda.
Video: pogledaj

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh
    Back to top