Pljukanci s dimljenim plodovima mora i domaćom šalšom

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– domaća šalša
– jadranske dagnje & kozice
– maslinovo ulje
– češnjak
– peršin
– prošek
– pljukanci
– kupine
– maslac
– začini po želji

POSTUPAK

Volite li domaća jela, za ovaj recept skuhajte pravu domaću šalšu kako biste jelu dali svoj potpis. Najbolja i najukusnija je ona šalša koja se kuha sporo i dugo. A upravo tako započinjemo ovaj recept. Na maslinovom ulju, češnjaku, peršinu i malo domaćeg prošeka izdinstajte dimljenje dagnje i kozice. Kad malo prokuhaju zalijte ih domaćom šalšom te iskuhavajte do željene gustoće. Začinite po želji. Sve pomiješajte s prethodno skuhanim pljukancima. Na kraju možete dodajte komadiće maslaca kako bi se sastojci što bolje povezali. Poslužite i po želji dodajte malo kupina.
Video: pogledaj

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh
    Back to top