Pokreni video

Pasta e Fagioli - Pašta Fažol

vrijeme kuhanja

30'

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

— 100-120 g istarskih pasutica ili krpica Klara Marić
— Malo dimljene slanine, pancete ili pršuta, narezano na trakice ili kockice
— 2 češnja češnjaka
— 100 ml passate
— 100 ml bijelog vina
— 500-600 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
— 300 g graha iz konzerve (sa sokom)
— 1/2 svježeg crvenog chilija ili sušeni chili
— Dvije šake svježeg špinata
— Kora od parmezana (ako imate u hladnjaku, za aromu; možete je i narezati na kockice za
zanimljiviju teksturu)
— 20 g naribanog parmezana ili pecorina
— Maslinovo ulje
— Timijan i ružmarin (svježi, po želji)
— 2 prstohvata origana
— Svježi peršin

POSTUPAK

U ugrijanoj posudi ili dubljoj tavi popržite pancetu na malo maslinovog ulja. Dodajte nasjeckani chili (bez sjemenki) i češnjak. Smanjite vatru kako češnjak ne bi izgorio. Dodajte passatu ili 3 pelata. Podlijte vinom, zatim dodajte grah, koru od parmezana, origano i temeljac.

Posolite, popaprite, poklopite i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte pasutice, špinat, naribani parmezan i svježi peršin.

Kuhajte još otprilike 8 minuta, dok tjestenina ne omekša. Ako želite rjeđu juhu, dodajte još vode ili temeljca. Meni je draže kada je gusto i ekstra kremasto.

Poslužite odmah, dok je tjestenina još al dente, uz malo prepečenog kruha. Uživajte u ovom skromnom, ali preukusnom ručku!

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh