Pokreni video

Malo drugačija 'carbonara'

vrijeme kuhanja

30'

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

lagano

SASTOJCI

— 200 g ljiljana Klara Marić
— 150-200 g šunke koja vam je ostala od Uskrsa
— 2 mlada luka
— 2 šake svježeg špinata ili graška
— 1 jaje + 1 žutanjak
— 60 g svježe ribanog pecorina, može i parmezana ili pomiješajte oba u omjeru pola pola
— Svježe mljeveni papar
— Maslinovo ulje

POSTUPAK

Nasjeckajte šunku na kockice, pa narežite mladi luk na sitno. Pristavite vodu za tjesteninu,
posolite ju ali ne previše jer pecorino i šunka su oboje slani. U zdjelici pomiješajte jaja s malo
papra i ribanim sirom, stavite na stranu.

Kada je voda za tjesteninu zakuhala stavite kuhati ljiljane minutu kraće nego što piše na uputama, želite dovršiti tjesteninu u tavi s umakom. Pri kraju kuhanja tjestenine uvijek odvojite šalicu vode iz lonca sa strane.

U širokoj tavi na zlici maslinovog ulja lagano popržite šunku 2 minute pa dodajte mladi luk da se dinsta još jednu minutu dok ne povene. Pripazite da vam vatra nije prejaka kako ne bi zagorio. Ravno u tavu dodajte tjesteninu zajedno sa špinatom i s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala. 

Kada špinat malo povene, ugasite vatru i onda tek dodajte mješavinu jaja i sira (ne želite kajganu!) pa brzo miješajte da dobijete taj lijepi kremasti umak karakterističan za carbonaru, vodu u kojoj se tjestenina kuhala dodajte po potrebi. Poslužite odmah s još malo svježe mljevenog papra i kvalitetnog maslinovog ulja, uživajte u ovoj proljetnoj carbonari.

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh