Mafalde s Bolognese umakom

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– maslinovo ulje
– luk
– mrkva
– češnjak
– lovor
– peršin
– junetina
– domaća šalša
– bijelo vino
– papar
– panceta
– mafalde
– paški sir

POSTUPAK

Zbog svoje dugotrajne pripreme bolognese umak često se radi za više osoba ili obroka, a naš recept je za 4 osobe. Na maslinovo ulje dodajte pola kg luka, 2 mrkve i 2 češnja češnjaka. Dinstajte dok luk ne omekška i dodajte 2 lista lovora za bolju aromu i okus umaka te peršin. U lonac dodajte 1 kg čistog junećeg mljevenog mesa te ga dobro popržite uz stalno miješanje kako biste meso dobro usitnili. Kad meso dobije zlatnu boju dodajte 1 dl domaće šalše i 1 dl bijelog vina. Začinite po želji, a kad aklohol ishlapi dodajte pancetu izrezanu na komadiće. Smanjite vatru i kuhajte otprilike 2 sata uz povremeno miješanje, a po potrebi podlijevajte temeljcem. Skuhajte mafalde i pomiješajte s gotovim umakom. Poslužite i pospite listićima paškog sira.



TRIK

U umak dodati malo mlijeka da neutralizira kiselinu.

Video: pogledaj

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh