Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
1h
3 osobe
srednje lagano
— 80-100 g mafalda po osobi
— 2 žlice maslinovog ulja
— 1 manji luk
— 1 manja mrkva
— mali komadić celera
— 400 ml kvalitetne pasate
— otprilike 300 ml vode
— svježi bosiljak
Mesne okruglice
— 300 g mljevene teletine (može i kvalitetna junetina)
— 2 žlice ribanog parmezana
— 1 češanj češnjaka
— 1 jaje
— malo sjeckanog peršina
— žlica krušnih mrvica ili komadić starog bijelog kruha razmrvljenog u 2 žlice mlijeka
— sol i papar
Povrće usitnite, idealno u sjeckalici, kako biste skratili vrijeme kuhanja. Dinstajte na maslinovom ulju 5-6 minuta na laganoj vatri, zatim dodajte rajčicu, vodu, malo soli i svježi bosiljak te poklopite. Kuhajte 30-40 minuta na laganoj vatri dok pripremate okruglice.
Formirajte male okruglice uz pomoć dlanova i malo maslinovog ulja kako se ne bi lijepile za ruke. Posložite ih na papir za pečenje. Pecite na malo maslinovog ulja u plitkoj tavi, u dvije ture, pa ih dodajte u umak.
Cijelo vrijeme ih okrećite kako bi dobile boju sa svih strana. Kuhajte sve zajedno još 5-10 minuta prije dodavanja tjestenine. Mafalde kuhajte 2 minute kraće nego što piše u uputama, u dobro posoljenoj vodi. Dovršite ih u umaku uz malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.
Poslužite odmah uz dodatak parmezana, svježeg bosiljka i kvalitetnog maslinovog ulja.
Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!
Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
Šurle s divljim šparogama 25' 3 osobe lagano SASTOJCI —...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 15' 3 osobe srednje...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 4 osobe srednje lagano...