Pokreni video

Mafalde s mini mesnim okruglicama

vrijeme kuhanja

1h

broj serviranja

3 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

— 80-100 g mafalda po osobi
— 2 žlice maslinovog ulja
— 1 manji luk
— 1 manja mrkva
— mali komadić celera
— 400 ml kvalitetne pasate
— otprilike 300 ml vode
— svježi bosiljak

Mesne okruglice
— 300 g mljevene teletine (može i kvalitetna junetina)
— 2 žlice ribanog parmezana
— 1 češanj češnjaka
— 1 jaje
— malo sjeckanog peršina
— žlica krušnih mrvica ili komadić starog bijelog kruha razmrvljenog u 2 žlice mlijeka
— sol i papar

POSTUPAK

Povrće usitnite, idealno u sjeckalici, kako biste skratili vrijeme kuhanja. Dinstajte na maslinovom ulju 5-6 minuta na laganoj vatri, zatim dodajte rajčicu, vodu, malo soli i svježi bosiljak te poklopite. Kuhajte 30-40 minuta na laganoj vatri dok pripremate okruglice.

Formirajte male okruglice uz pomoć dlanova i malo maslinovog ulja kako se ne bi lijepile za ruke. Posložite ih na papir za pečenje. Pecite na malo maslinovog ulja u plitkoj tavi, u dvije ture, pa ih dodajte u umak.

Cijelo vrijeme ih okrećite kako bi dobile boju sa svih strana. Kuhajte sve zajedno još 5-10 minuta prije dodavanja tjestenine. Mafalde kuhajte 2 minute kraće nego što piše u uputama, u dobro posoljenoj vodi. Dovršite ih u umaku uz malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Poslužite odmah uz dodatak parmezana, svježeg bosiljka i kvalitetnog maslinovog ulja.

Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali vmaštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh