Istarski fuži u šugu od domaće kokoši

1h 30'

5 osobe

srednje lagano

SASTOJCI

— 1 domaća kokoš (cca. 1 kg)
— crveni luk (200 g)
— češnjak (50 g)
— maslinovo ulje ( 1 dcl)
— bijelo vino (1,5 dcl)
— peršin (20 g)
— mala žličica začinskog bilja: origano, timijan, ružmarin, mažurana & bosiljak
— pelati (150 g)
— koncentrat rajčice (50 g)
— ribani parmezan (50 g)
— sol
— papar
— temeljac

POSTUPAK

Crveni luk dinstajte na maslinovom ulju dok ne požuti. Dodajte kokoš izrezanu na komade i
nastavite dinstati 20-ak minuta dodajući sol, papar, češnjak, peršin i začinsko bilje. Nakon toga
dodajte pelate i koncentrat rajčice, kratko pirjajte i podlijte temeljcem ili vodom. Pustite da sve
zajedno pirja na laganoj vatri dok meso ne omekša. Skuhajte fuže ‘al dente’ I sjedinite s
umakom. Pospite ribanim parmezanom i poslužite toplo. Dobar tek!

Drago Marić je glavni pokretač svake naše poslovne ideje, nepresušan izvor inovacija, strastveni obožavatelj hrane i chef obiteljske kuhinje. Ne postoji osoba koja zna bolje od njega koji umak uz koju tjesteninu najbolje pristaje, kako je kombinirati uz sezonske namirnice te kako maksimalno izvući gurmanski užitak tjestenine u svakom jelu. U njegovoj kuharici svaka tjestenina ima poseban recept, osmišljen s ljubavlju i velikom pažnjom, a neke od njih pronađite među našim receptima.

“Ovo je HIT! Nedjeljni ručkovi drže obitelj na okupu, a mi želimo biti dio Vaše tradicije. Inspirirajte se jednostavnim i bogatim receptima za cijelu obitelj. Dobar tek!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Back to top

    hrvatski

    english