Blog single

Fuži

Jeste li znali… u našoj obiteljskoj proizvodnji danas dnevno proizvedemo oko dva milijuna komada fuži? Fuži su ujedno najpoznatija i najtradicionalnija istarska tjestenina. Mi, kao obitelj koja je veliki ljubitelj gastronomije i tjestenine, posebnu pažnju i ljubav posvećujemo svakom segmentu proizvodnje fuži. Nepokolebljivo ostajemo vjerni tradicionalnoj, domaćoj i autentičnoj izradi – onoj umješnosti s kojom su ih generacijama prije izrađivale naše bake i majke. Recepturu prenosimo s koljena na koljeno, pa su tako djeca naše djece već peta generacija koja prema izradi domaće tjestenine pokazuje nastavak obiteljske ljubavi prema tradiciji i tjestenini. Naši domaći istarski fuži izrađeni su od pomno biranih zrna najkvalitetnije durum pšenice i visoko kvalitetnih, svježih jaja. Spajanjem dva kraja tijesta u obliku romba, u zagrljaju, nastaju kao nasljeđe naše tradicije. Taj oblik je uz naš trud postao nacionalno prepoznat zbog čega smo iznimno ponosni! U Istri se tradicionalno sprema žgvacet, omiljeno jelo iz kuharica naših baka. Riječ je o jednostavnom i ukusnom jelu, sličnom kokošjem gulašu ili u Dalmaciji tingulu, koji sjedinjuje okus domaće tjestenine uz šug od kokoši.

« Alienum phaedrum torquatos nec eu, detr periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis.hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat an. Eius lorem tincidunt vix at, vel pertinax sensibus id, error epicurei.» 

Related posts

Back to top

hrvatski

english