Domaći istarski fuži, divlje šparoge, sušena rajčica, crispy panceta & ukiseljene lučice

vrijeme kuhanja

1h 30'

broj serviranja

4 osobe

zahtjevnost recepta

srednje lagano

SASTOJCI

– šparoge
– svježa panceta
– sušene rajčice
– češnjak
– peršin
– ukiseljene lučice
– bijelo vino
– povrtni temeljac
– začini po želji
– maslac

POSTUPAK

Blanširajte šparoge u kipućoj vodi. Svježu pancetu izrežite na kockice i karamelizirajte na tavi. Zatim dodajte sušene rajčice, češnjak, peršin i ukiseljene lučice. Zalijte bijelim vinom i iskuhavajte dok vino ne ispari. Nakon što vino ispari ukuhavajte dodatno par minuta. Ako nemate temeljac možete iskoristiti škrobnu vodu ili vodu od kuhanih šparoga. Umak začinite po želji i dodajte šparoge. Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom, a na samom kraju, po želji, dodajte maslaca kako bi se svi okusi povezali.

Video: pogledaj

Ivan Pažanin poznati je splitski kuhar kojeg već nekoliko sezona imamo prilike gledati u kulinarskom showu RTL televizije ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Svoje bogato iskustvo stekao je kuhajući u najpoznatijim svjetskim restoranima. Kao veliki ljubitelj hrane Ivan voli kuhati i isprobavati razne recepte, ali uz to i kombinirati kvalitetne namirnice. Prepoznao je kvalitetu tjestenine Klara Marić koju je često pripremao u svom domu te smo upravo tako započeli našu suradnju. Najljepše su one priče koje veže prijateljstvo, ali i dobro jelo. Naša je s Ivanom započela upravo tako. Spontano. On voli kuhati, a mi isprobavati jela po njegovim receptima. Kako biste i vi bili dio priče bogatih okusa i mirisa inspirirajte se među receptima.

“Ono što za svoja jela tražim je samo najbolje, kvaliteta i domaće, a ono što poštujem više od svega je trud i rad ljudskih ruku uložen u prozvodnju tjestenine. A to je brend Klara Marić!”

Ostali recepti

Newsletter

Prijavi se za novosti

    Na vrh
    Back to top