Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
25'
3 osobe
lagano
— 250 g dvobojnih tagliatella s čilijem Klara Marić
— 300 g gambera ili repova škampa
— 2-3 žlice maslinovog ulja
— 3 češnja češnjaka
— 1/2 svježeg crvenog čilija ili prstohvat sušenog čilija
— Šaka sitno sjeckanog svježeg peršina
— Limun (po želji)
— Sol i papar
— Svježe ribani parmezan (ako volite uz riblja jela)
Tajming je ključan jer umak i tjestenina trebaju jednako brzo biti gotovi – umak se priprema za 5 minuta, isto koliko i tjestenina. Tjesteninu kuhajte samo do al dente (skoro gotovu), kako bi kasnije upila što više umaka.
U velikom loncu ugrijte vodu i posolite je. U isto vrijeme, ugrijte maslinovo ulje na tavi i lagano popržite gambere, češnjak, čili i peršin. Radite na niskoj vatri – pazite da češnjak ne zagori. Dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala, pa kad je tjestenina kuhana 5-6 minuta, prebacite je u tavu s umakom.
Miješajte i reducirajte umak, dodajući škrobnu vodu po potrebi kako biste dobili kremastu teksturu. Na kraju dodajte nekoliko kapi limuna, soli i papra. Kada dobijete lijepu emulziju i sjedinjeni umak, spremno je za posluživanje.
Poslužite s zelenom salatom, parmezanom po želji i uživajte!
Anja Maršić, poznata kao @hungry_anja, strastvena je ljubiteljica hrane i kulinarstva koja na svom profilu dijeli kreativne i ukusne recepte za svaki dan. Njezin pristup kuhanju je jednostavan, ali maštovit, savršen za sve koji žele uživati u domaćim jelima i novim okusima. Pratite je za inspiraciju u kuhinji i recepte koji će zadovoljiti svačije nepce!
Šurle s divljim šparogama 20' 4 osobe lagano SASTOJCI —...
Šurle s divljim šparogama 25' 3 osobe lagano SASTOJCI —...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 15' 3 osobe srednje...
Sipa s pljukancima i bobom 1h 4 osobe srednje lagano...